Ett tag sen sist

Ja det var ju ett tag sen jag skrev natt har nu och det har hant lite saker:) Forst lamnade vi fina Nelson for att aka till Westport. Det var fint vader och vi bestamde oss for att stanna en extra dag i westport. Dagen efter som skulle bli var sol och slapp dag var det sjalvklart molningt och itne en skymt av solen. Men vi trottsade vadret och tankte ta en liten promenad till stranden. Helt dod stad och det luktade sandvik och det enda folket man sag var gruvjobbare i blastall. Vi gick och gick i den dar ode staden som bara inneholl man som glodde. Men till sist kom vi till stranden, den var jattefin men nar vi kommit fram sa borjade det sjalvklart regna. Inte mycket sa vi satt dar ett tag och vilade oss och sen gick vi tillbaka. Vi var duktiga pa eftermiddagen och gjorde var andra tvattning sen vi akte ivag.

Morgonen efter hoppade vi pa bussen och vi borjade aka mot Lake Manihpua. Vi akte ratt ut i skogen och en gubbe som var 86 ar agde vad han kallade 'hotellet'. Dar traffade vi tva andra svenskatjejer, Emelie och Karin. Emelie kommer fran Gavle och jobbade pa Lobby i Sandviken forra aret. Sjukt! Pa kvallen var det maskerad och temat var P. Natt pa P skulle man vara. Vi var inte sa pahittiga sa vi var pirater och emelie och Karin var pregnent. (med barn). Helt okej kvall dar vi mest sprang runt och fulade oss med var plastkniv och krok, och vara guldpengar och karta:P

Vi lamnade halan for att tidigt aka vidare mot Franz Josef. Dar stannar man for att ga upp pa en glaciar. Men vi har gjort sa mycket aktiviter att pengarna har forsat ivag sa vi har bestamt att en till fick vi gora. Och vi vill bada med delfiner och darfor sket vi att betala 1000 kr for att se sno. Men vi skulle anda stanna dar tva natter sa den dan alla akte ivag till glaciaren tankte vi att vi kan ju inte bara ligga har. Sa vi drog pa oss promenad skorna och tankte ga dom 5 km till botten av glaciaren. Nar vi hade gatt i 40 min var vara trosor blota och humoret inte pa topp. Men sag vi nan javla glaciar da, nej! for att det var san sjuk dimma sa den lag sa lagt att den takte allt. sa vi fick glatt vanda. Ah vilket topphumor vi var pa under dom 40 minuterna tillbaka. Vi torkade kladerna och tog en kopp te och tittade pa Veroika Mars resten av dagen.

Sen igar akte vi fran FJ vidare till Wanaka. Ett jattefint stalle omringat av berg. Har stannade vi bara over natten for att det inte skulle bli sa langt att aka pa vagen till Queenstown. Sa nu sitter vi och vantar pa bussen som tar oss till Queenstown. skont med lite storstad igen:) Allt ar bra i alla fall, har varit forkyld men nu ar jag frisk igen!

Ga in pa Sarageorgsson.blogg.se hon har lagt upp bilder!:)

Alskar er<3 !!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0